Ny erhvervsbank? Sådan finder du den bedste erhvervsbank

 Find den bedste erhvervsbank

Find den bedste erhvervsbank

Analyser af erhvervsbanker

Der bliver årligt lavet en del meningsmålinger på, hvilken bank danske virksomheder synes er den bedste erhvervsbank. Det er min indtryk at flere af dem er mere eller mindre utroværdige, da man har på fornemmelsen at meningsmålingerne er købt og betalt af de banker som ligger øverst. Desuden kommer de små banker sjældent med i undersøgelserne, da dem der laver målingerne ikke får nok respondenter til at lave en troværdig analyse af banken.

Så konklusionen er at meningsmålingerne som udgangspunkt ikke er brugbare til at finde den bedste erhvervsbank. Hvad skal man så gøre?

Hvilke værdier har erhvervsbanken?

Man kan også kigge på de værdier den enkelte bank ligger vægt på, men problemet er her, at de fleste banker har nogle af de samme værdier som kredser rundt om ord som: Troværdighed, nærvær, kunden i centrum, loyal, hurtige svar, individuel rådgivning osv. Bankfolk skifter også på kryds og tværs mellem banker og det er jo svært som bankmand, at skifte personlige værdier, bare fordi man skifter arbejde.
Så værdierne giver sjældent et svar på hvem der er den bedste erhvervsbank.

Nej, der er ikke et entydigt svar på den bedste erhvervsbank og svaret er nok også, at det kommer helt og andeles an på dine individuelle behov i forhold til brug af en bank.
For de fleste danske virksomheder, som ikke har brug for de komplekse bankprodukter, vil jeg vælge en af de mellemstore pengeinstitutter, som typisk har et udgangspunkt fra en by i provinsen, men som er vokset sig ud og dækker en eller flere regioner.

Hvordan finder du den bedste erhvervsbank?

Du skal vælge den med den nærmeste filial. Nogle af de store pengeinstitutterne påstår at de kan lave lokal rådgivning fra store erhvervscentre, men det passer simpelthen ikke. Jeg har set mange eksempler på at rådgiverne simpelthen ikke forstår dynamikken i det lokalområde virksomheden operere i. De tror simpelthen ikke på, at man kan lave en levedygtig forretning i et lille lokalområde, når de nu selv bor i en stor by.
Du skal vælge en bank, hvor du kan finde rådgiverne på hjemmesiden og hvor du kan finde kontaktoplysninger på rådgiveren. Spørg gerne i dit netværk om nogen kender en god rådgiver og bliv eventuelt introduceret til rådgiveren. Det gør det sværere for ham at sige nej til dig.

Selvom du har valgt den rette bank, så skal du også vælge den rette rådgiver. Selvom rådgiverne alle skal følge bankens kreditpolitik, så læser de den forskelligt og rådgiverne er forskellige. Nogle har ikke tid og lyst til at få flere kunder og siger derfor hellere nej en gang for meget, mens andre rådgivere har en tvungen opgave fra deres chef, at de skal finde flere kunder til deres portefølje.

Så konklusion er at der ikke nogen bestemt bank, som er den bedste erhvervsbank. Du skal vælge den bedste rådgiver til dig. Det er bare svært, så det skal jeg jo ikke ligge skjul på, at det vil jeg gerne hjælpe dig med.

Læs her hvordan jeg kan hjælpe dig med at finde den bedste erhvervsbank til lige netop dig.

Du er selvfølgelig velkommen til at ringe for en uforpligtende snak på 28723411 eller sende en mail til mr@bankpartner.dk