Hvad koster det at låne penge

Gid jeg kunne give dig et præcis svar på, hvad det koster at låne penge. Der dog ikke så nemt. Jeg har mange års erfaring med finansiel rådgivning og sætte prisen på at låne penge bliver langt hen ad vejen bestemt af 3 faktorer:

  1. Hvad betaler dem, du skal låne penge af for deres penge. En bank får deres penge fra indlån, Nationalbanken, andre banker osv. Prisen er forskellig, men summen giver banken et udgangspunkt for, hvad de som minimum skal have for at låne penge ud til dig.
  2. Hvilken risiko præsentere du. Risikoen for at du ikke kan betale tilbage. Det er meget simpelt, jo lavere risiko, jo lavere risikopræmie skal der betales for at låne penge. Her er det specielt de sikkerheder du kan stille, som lånegiver kigger på. Jo mere sikre og håndgribelige sikkerheder du kan stille desto bedre. Sikkerheder kan koste penge at etablerer, men betyder også lavere renter og derfor tit både nødvendig, men også godt givet ud.
  3. Den sidste faktor er også den sværeste at forholde sig til. Det er lånegiverens indtryk af dig som person. Hvordan ser din økonomi ellers ud. Hvad tjener du af penge. Hvad er din økonomiske historik.
    Det er her det bliver ualmindelig svært at give et præcis svar. Kombineret med de 2 første faktorer bliver det nærmest umuligt for dig, at vurderer om prisen for at låne penge er korrekt.

Jeg anbefaler derfor også, at man altid forsøger at få flere priser på at låne penge. Det vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe dig med. Jeg kender de 3 faktorer og kan forklarer, hvad det sandsynligvis kommer til at koste dig at låne penge. Jeg kender bankens spilleregler og kan sørge for at du ikke bliver snydt, når du skal låne penge.

Læs mere om at låne penge her

 

Følg Bankpartner på www.facebook.com/bankpartner.dk og bliv opdateret med nyheder og spændende fif til hvordan du kan låne penge bedst og billigst.

oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar