Leasing af bil er ofte billigere

Leasing af bil er oftere billigere

Hvorfor er leasing af bil oftere billigere?

Leaser du bilen fremfor at købe bilen opnår leasingselskabet en række fordele, som de med den hårde konkurrence på bilsalg er nød til at sende videre til dig som leaser af bilen.

Nogle af de fordele er:

  • Leasingselskaberne køber måske 500 biler af samme mærke direkte hos  importøren af mærket. Det giver jo god mening, at leasingselskabet derved kan få en bedre rabat end dig, som handler bil hvert 5. år.
  • Leasingselskaberne kan også forhandler rabatter på service og reparation af bilen. Det kan derfor være en udemærket forretning at få service og reparation med i leasingydelsen.
  • Leasingsselskabet vælger typisk kun at betale en forholdsmæssig andel af registreringsafgiften, hvilket kaldes for flexleasing. Det betyder at leasingselskabet køber bilen uden afgift og de har dermed langt færre penge investeret i bilen end, hvis du skulle købe den selv med fuld registreringsafgift. Leasingselskabet skal derfor kun betale renter af et beløb som er omkring 1/3-del af det du skulle betale renter af, hvis du køber bilen.
  • Taber bilen 50 % over de første 3 år, så vil du på en bil til 300.000 kr. tabe 150.000 kr. i værdi. Leasingselskabet har købt bilen til omtrent 100.000 og taber dermed kun 50.000 kr. i værdi. Så der bliver en langt mindre værditab, som du skal betale af på bilen.

Der er stadig en masse faldgrupper ved at lease. Det er vigtig at læse det med småt i kontrakten. Gå efter de forhandlere som bruger FDM’s standardkontrakt for leasing. Så er de værste faldgrupper fjernet.

Specielt hvis du overvejer at købe en mellemklasse bil brugt kan flexleasing være en god mulighed for at få din drømmebil. Bilerne bliver typisk hentet i Tyskland, hvor bilerne ofte er meget bedre udstyret med ekstraudstyr.

Hvis du savner inspiration til, hvad en brugt bil kan leases for så tjek Findleasing.nu som har samlet de fleste biler klar til leasing i Danmark.

oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar